01. ‘Man is born free but everywhere he is in chains’. These liens were written by –
Answer: Rousseau
02. ‘He gave me five books’ – In this sentence which is the adjective ?
Answer:  Five
03.  Who is the author of  ‘Around the World in Eighty Days’?
Answer:  Jules Verne
04. Shakespeare’s ‘King Lear’ is a _____.
Answer: Tragedy
05. What is the meaning of the word ‘Prima facie’?
Answer: At the first sight
06. As a student he is still _____ on his parents.
Answer:  dependent
07. ______ thrice, he did not want to try again.
Answer:  Having failed
48. The Thames ______  London.
Answer:    flows through
09. When the train was leaving the station both father and son ______ in a last goodbye.
Answer:  waved their hands
10. The period from AD 1066 to 1500 is known as _____
Answer:  The Middle English Period

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on pocket

এরকম আরও নিউজ